tekan sini kalau anda seorang yang baik hati

Thursday, 26 June 2014

novel maid for sale



tajuk: maid
harga rm 23 termasuk postage
status:available
10/10 
jika berminat sila tinggalkan komen atau pm fb 
https://www.facebook.com/thedyalova?fref=ts

pelangi cinta buat suami for sale

murah! murah!



tajuk: pelangi cinta buat suami
harga: rm 26 termasuk postage
10/10 *baru beli dan baru baca sekali
status: available
jika berminat sila tinggalkan komen atau pm fb https://www.facebook.com/thedyalova?fref=ts

novel 13 jam a380 for sale

tajuk: 13 jam a380
harga: RM24 termasuk postage
status: available
9/10 *baru baca sekali
jika berminat sila sertakan komen atau pm fb 
https://www.facebook.com/thedyalova?fref=ts

novel untuk di let go (murah)



novel untuk di letgo, bagi yang berminat boleh pm fb. 
ttps://www.facebook.com/thedyalova?fref=ts
 kondisi novel serta harga akan di update.

Thursday, 1 May 2014

terasa kenangan 'Pahit' tu datang balik

kenangan pahit apa?  kenagan pahit di sekolah. yes. i admit it. kat sekolah rendah, aku rase aku takde kenangan manis. kenapa? mungkin sebab aku x sekepala dengan mereka-mereka. 

aku ni tak suke bercakap nonsense. ataupun bende yang sia-sia. aku jugak tak suka mengutuk orang. aku jugak seorang yang private. aku suka simpan rahsia. so. bila jumpe kawan2 aku x tahu nak cerita apa. sebab tu kawan2 cop aku pendiam. sedangkan dekat rumah pun, x banyak bende yang aku bualkan. aku banyak habiskan masa baca buku dengan main laptop. orang yang betul2 rapat dengan aku tahu la aku macam mana.

dekat sekolah. bende first yang kita fikir apa? kawan kan? rasa macam apa kalau pergi sekolah tapi  takde kawan. lonely..

apa yang aku nak cakap ialah. wujudnya group2 ataupun geng2 di kelas. yep. aku tak kisah dok kalau kau nak buat geng2 sendiri ke apa. tapi. janganlah pinggirkan kawan. 

benda ni tak kena dekat aku, tapi kat sorang kawan aku ni hah. kene halau dari kumpulan  diorang. macam. ek eleh, apahal kau nak halau2 dia pulak? suruh dia duduk tempat dia. wo wo. that is just too much.

aku yang dengar ni pon emo gila. apatah lagi si mangsa. ye dak?

nasihat aku lah kan. tolong lah. tolong. jangan pinggirkan kawan

bukan apa. aku sedih. aku pernah kena macam tu. aku tahu rasanya macam mana. aku jugak sedih bila kawan aku kene mcm tu. 


Thursday, 24 April 2014

New life, new blog..

Assalammualaikum. 
 

New Life, New Blog. Well its not that new. I decided to delete all my post from the past. as a matter of fact, i re-read them all. and i just cant stop laughing and laughing at my own stupid post. like. oh mann.. its really me who wrote this?

i've been through a lot with the haters, spammers and those anonymous with theirannoying comment. i felt terrible and i quit posting any new post for 3 days. then i start it all over again and trying not to make a single mistake. 

 my blog never receive any award or what so ever. but i i love my blog. we've been together for like 3 years. since im eleven. its actually my cousin idea to create this lovely blog. the tittle, the address is all by her. which is remain till now. nur fateha. thank you so much.
Starting  from that day. the journey of my life sitting in front of the laptop for 24 hours begin. the first blog tutorial that i learn is how to change the background tutorial and try it out for 2-3 times. and succeed! imagine how happy and proud i am!

ahh. that good old times. and my sister too started blogging. 

P\S: sorry for the grammar error. kindly correct me in the comment section. its my teacher advice to get used in using english language, so that i can be confident to speak english in front of the people well. please dont bash me or anything sort of that but kindly help me improve my english. thank you.